OBJECTENARCHIEF 

 → 
 →  [Object 0273]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Object : 0273
 
Titel : Hoven H.C.van Kruijff J. de
Vervaardiger :
Datering :
Beschrijving : Diploma voor Vak en Kunst, behorende bij de ‘vergulde zilveren medaille’ die in 1897 werd uitgereikt aan de firma Hoven H.C. van, Kruijff J. de jr. te Nuenen. Dit was bij gelegenheid van de Nationale Tentoonstelling van Nijverheid en Kunst te Dordrecht. Het diploma werd uitgereikt voor ‘de inzending van het weven van 16/4 breed fijn linnen’.

Document Koninklijke Onderscheiding: Koninklijke kennisgeving uit 1897 aan de Nuenense fabrikant J. de Kruijff jr. van de firma Van Hoven tot het mogen voeren van ‘Hare Majesteits Wapen’. De kennisgeving werd gedaan namens “de Koningin-Weduwe”. Dat was koningin Emma, de weduwe van Koning Willem III. Zij trad na zijn dood in 1890 op als regentes voor hun dochter Wilhelmina totdat zij 1898 werd gekroond.

De oorkonde uit 1869, betreft de koninklijke vergunning aan Herman Christiaan van Hoven, fabrikant in Nuenen van o.a. damast tafellinnen, tot het voeren van het Koninklijk wapen als hofleverancier.
Prins Frederik (1797-1881) was de broer van koning Willem II en oom van koning Willem III. Hij was in de periode 1815-1862 minister en lid Raad van State
Tijdens het koningschap van zijn vader was hij enige tijd belast met het opperbestuur van het leger. De oorkonde is handgeschreven (z.o.z. voor getypte tekst) en voorzien van een lakzegel.
 
Categorie :
Verzameling :
Thema :
Trefwoord object : Beeldmateriaal
Trefwoord voorstelling : Onderscheidingen
Materiaal : Papier
Afmetingen :
Plaats/adres :
 
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande object?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 01 november 2020